Herkullista pinaattikaurapuuroa!

Nyt laajenee tämän blogin aihepiiri ihan uusille vesille, nimittäin ruokaohjeisiin 🙂

Kuten monet tietävätkin olen vannoutunut puuron ystävä ja melkein joka aamun aloitan kaurapuurolla. Puuron kanssa maistuvat parhaiten tuoreet tai pakastetut marjat tai piltit ja usein ripottelen päälle kanelia ja kardemummaa. Puuro sopii ruuaksi joskus myös muille aterioille.

Olen kiinnostunut käyttämieni elintarvikkeiden puhtaudesta ja terveellisyydestä ja kaupassa kiinnitän mm. valitsemieni tuotteiden ravintosisältöihin paljon huomiota. Haluan, että pääosa syömästäni ruuasta on terveellistä ja usein terveellinen ruoka on maukasta.

Lottakanttiinin lounaslistalta bongasin kesällä pinaattilaatikon. Se kuulemma tehdään vähähän ohrapuuron tapaan uunissa. Rakastan pinaattia, mutta en pidä ohrapuurosta, joten innostuin tästä ajatuksesta googlettelemaan erilaisia pinaattipuuro-ohjeita. En kuitenkaan löytänyt oikein mieleistäni.

Kesäloman kunniaksi kehittelin oman reseptin, jonka on testiryhmä testannut ja kaikkien mielestä puuro maistui hyvältä (eikä testiryhmä siis koostunut mistään terveysruokaintoilijoista).

Tässä on resepti, jos joku haluaa ja uskaltaa kokeilla:

TERVEELLINEN PINAATTIPUURO (1 annos)

n. 1/4 dl ruisleseitä (sisältää paljon kuitua 39 g / 100 g ja proteiinia 15 g / 100 g. Jos ruis ei sovi sinulle, laita tilalle kaurahiutaleita.)
n. 3/4 dl luomukaurahiutaleita (kuitua 11 g / 100 g ja proteiinia 14 g / 100 g)
2-3 pakastepinaattikuutiota (Kotimaista! Pinaatti sisältää mm. K-vitamiinia ja rautaa)
ripaus kardemummaa (auttaa ruuansulatusta, tuo makua)
2 dl vettä
(1 tl spirulinaa – superfood, joka sisältää paljon proteiinia ja antioksidantteja ja jolla on lukuisia suotuisia terveysvaikutuksia)

Päälle:
ripaus kanelia (alentaa verensokeria, sisältää antioksidantteja)
marjoja / pilttiä / maitoa

Mittaa leseet, kaurahiutaleet, pinaattikuutiot, kardemumma ja vesi kattilaan ja hauduta puuroa sekoitellen 5-10 minuuttia, kunnes näyttää valmiilta. Sekoita valmiiseen puuroon spirulina, jos haluat käyttää sitä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *